Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاز توسعه مرکز پاسخگویی کارگزاری فارابی با نشان «تماس» - عصر یکشنبه ۲۵ خرداد ماه - با حضور علی صحرایی مدیرعامل بورس تهران و جمعی از مدیران و فعالان بازار سرمایه آغاز به‌کار کرد. «تماس» قرار است به‌زودی نخستین مرکز پاسخگویی ۲۴ ساعته در بورس ایران باشد.

 

افزایش نفوذ بازار سرمایه در اقتصاد ایران

مدیرعامل کارگزاری فارابی در مراسم آغاز به کار مرکز پاسخگویی «تماس» گفت: با گسترده شدن حجم بازار سرمایه و ورود چند ده میلیونی افراد به این بازار، نفوذ و عمق بازار سرمایه در اقتصاد ایران افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحمان بابازاده با بیان این مطلب افزود:‌ طی دو سال اخیر شاهد اتفاقات مهمی در بازار سرمایه هستیم. تا چند سال پیش تعداد فعالان بازار چند ده هزار نفری بود - اما امروز با استقبال مردم - تبدیل به بازاری چند میلیون نفری شده است. این تحولات در دو سال اخیر باعث شده تا عمق بازار افزایش یافته و متعاقبا جایگاه و نفوذ بازار سرمایه در اقتصاد کشورمان نیز ارتقاء یابد.

وی اظهار کرد: تحولاتی که به آن اشاره کردیم، ضرورت کارکردهای دقیق‌تر در بازار سهام را یادآور می‌شود و ما نیز در کارگزاری فارابی در تلاش هستیم تا فعالیت‌هایمان در این بازار همراه با رضایت مشتریان باشد.

مدیرعامل کارگزاری فارابی خاطرنشان کرد: با «تماس» ما اولین کارگزاری ۲۴ ساعته و ۷ روز هفته خواهیم بود و به این ترتیب طی شبانه‌روز مشتریان هر سوالی که داشته باشند می‌توانند با این مرکز مطرح کنند و ما در صدد هستیم تا با استفاده از ارائه اطلاعات به مخاطبان، مسائل و مشکلات مردم را پاسخ دهیم.

به گفته بابازاده، برای پاسخگویی هر چه بهتر به مخاطبان، در این مرکز تماس قرار است از ابزارهای هوش مصنوعی و رباتیک نیز استفاده شود. وی درباره این مرکز جدید توضیح داد: «تماس» اولین و مجهزترین ارتباط بی‌نقص بازار سرمایه در صنعت کارگزاری خواهد شد. همان طور که اشاره شد، ما با تماس به‌زودی به اولین کارگزار ۲۴*۷ بازار سرمایه تبدیل خواهیم شد و پاسخگوی نیاز مشتریان خواهیم بود.

«صدتحلیل» مانع سوء استفاده‌های رایج بر بستر شبکه‌های اجتماعی

مدیرعامل کارگزاری فارابی با اشاره به اینکه برنامه‌های متنوعی برای سهامداران عدالت برای نگهداری سهام و آشنایی آن‌ها با بازار سرمایه دارند، توضیح داد: «برنامه‌ای داریم که اگر سازمان بورس و رگولاتور ما را همراهی کنند، سامانه شبکه اجتماعی با نام «صدتحلیل» - که مانع بسیاری از سواستفاده‌های بر بستر شبکه‌های اجتماعی است - را راه‌اندازی کنیم. ما آمادگی این را داریم که به سرعت این خدمت را در راستای پالایش بازار به سمت درست ارائه کنیم.»

افزایش عمق دانش بازیگران و افزایش سواد مالی

علی صحرایی نیز در مراسم آغاز به کار مرکز پاسخگویی کارگزاری فارابی با اشاره به اینکه بازار سرمایه از پایان سال پیش تغییر جهت اساسی داده و مورد توجه عموم قرار گرفته است، توضیح داد: «بازار سرمایه در یک سال گذشته تغییر جهت اساسی داده است و ورود به بازار سرمایه مورد توجه جامعه قرار گرفته است، اگر در ابتدای سال ۹۸ روزانه ۳۵۰ هزار نفر در بازار سرمایه فعال بودند، اکنون این تعداد به ۸۵۰ هزار نفر افزایش یافته که با احتساب دارندگان سهام عدالت این تعداد افزایش خواهد داشت. با توجه به این موضوع نیاز هست که سرویس‌های جدیدی بر بستر تکنولوژی به افرادی که به‌تازگی وارد این حوزه شده‌اند، داده‌ شود که هم پاسخگویی مناسب و هم شفافیت در این حوزه وجود داشته باشد. همچنین با توجه به اینکه نسل جدیدی از افراد وارد بازار سرمایه شده‌اند، خدمات متفاوتی را نسبت به گذشته نیاز دارند. کارگزاری فارابی نیز در این راستا مرکز پاسخگویی خود را راه‌اندازی کرده است.»

صحرایی گفت: امید است از این مرکز سرویس‌های آموزش به مشتریان ارائه شود که افزایش عمق دانش بازیگران و افزایش سواد مالی را به همراه دارد.

وی اظهار داشت:‌ «ایجاد زیرساخت‌ها، شفاف‌سازی، پاسخگویی و آموزش موضوعاتی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند و کمبود آموزش از مجاری رسمی و مجوزدار یکی از چالش‌ها در بازار سرمایه است که باید برای آن برنامه‌ریزی شود.»

مدیرعامل شرکت بورس تهران تصریح کرد: «افزایش عمق، سواد و دانش سهامداران و مانایی آن‌ها در بازار سرمایه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. نسل جدید و جوانان اکنون به بازار سرمایه ورود پیدا کرده‌اند و متناسب با دانش خود به خدمات مناسبتری نیز نیاز دارند.» صحرایی خاطرنشان کرد: «با ایجاد زیرساخت‌های تکنولوژی باید فضای حضور سهامداران را داغ نگه داشت و صنعت کارگزاری با ارایه خدمات مناسبی مانند سامانه پاسخگویی موجب می‌شود تا مقام‌های ناظر نیز حمایت خود را از سهامداران داشته باشند.»

استفاده از تکنولوژی و هوشمندسازی در کارگزاری فارابی

احسان طباطبایی مدیر معاملات آنلاین کارگزاری فارابی نیز در این مراسم درباره اقدامات این مرکز تماس گفت: «در مرحله اول سعی می‌کنیم مشکل رایجی که افراد دارند را شناسایی کنیم تا تعداد تماس‌ها برای یک موضوع تکراری کم‌تر شود. در واقع سعی می‌کنیم به سوالات رایج و احتمالی افراد قبل از اینکه منجر به تماس شود، پاسخ دهیم. همچنین در حال حرکت به سمت سرویس‌دهی ۲۴*۷ هستیم و در اولین روز کاری نیز به‌صورت دو شیفت و تا ساعت ۲۰ پاسخگو مشتریان بودیم. علاوه بر این، در حال استفاده از تکنولوژی و هوشمندسازی هستیم. در واقع می‌خواهیم مخاطبان خود را با استفاده از فناوری‌ها شناسایی کنیم که ممکن است چه سوالاتی داشته باشند و در ادامه پاسخگو نیاز آن‌ها باشیم. همچنین در این رابطه از ابزارهای مختلف پاسخگویی مانند ربات‌ها و شبکه‌های اجتماعی نیز استفاده خواهیم کرد.»

گفتنی است عصر یکشنبه ۲۵ خرداد ماه اولین روزی بود که «تماس» به‌عنوان مرکز پاسخگویی فارابی در دو شیفت تا ساعت ۲۰ پاسخ‌گوی مشتریان بازار سرمایه بود و این اتفاق برای اولین بار در کشور در بین کارگزاری‌ها اتفاق رقم خورد. آن‌طور که مسئولان این کارگزاری اعلام کرده‌اند، فعالان و سرمایه‌گذاران بورسی به زودی شاهد فعالیت نخستین مرکز پاسخگویی تمام وقت – ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته – در بازار سرمایه خواهند بود.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: اکبر طبری محمدعلی کشاورز پروانه سلحشوری پلاسمای خون پدر سالار افغانستانی ها در ایران بابازاده بورس اکبر طبری محمدعلی کشاورز پروانه سلحشوری پلاسمای خون پدر سالار افغانستانی ها در ایران کارگزاری فارابی بازار سرمایه بازار سرمایه مرکز پاسخگویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۰۳۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟

به تازگی در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ را اصلاح کردند اما این موضوع چه تاثیری بر بورس دارد؟

به گزارش ایسنا، بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ درخصوص دریافت مالیات برای اشخاص حقوقی و حقیقی است که توسط نمایندگان در روزهای اخیر اصلاح شده است، محمدرضا فلفلانی کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه اصلاح این تبصره چه تاثیری در افزایش جذب سرمایه در بورس و بهبود وضعیت این بازار دارد به ایسنا گفت: همیشه یکی از دغدغه هایی که فعالان اقتصادی در فضای اقتصادی کشور داشتند این بوده که چطور بنگاه های اقتصادی، شرکت های تولیدی و خدماتی را بتوانند به سمت شفافیت در صورت های مالی سوق داده و بتوانند از حرکت شرکت ها به سمت شفافیت حمایت کنند.
وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد و مشوقی برای شفافیت داشته باشیم قوانین و مقرراتی از گذشته در این زمینه وجود داشته است.

بازار سرمایه بستر شفافیت است

به گفته این کارشناس، بازار سرمایه کشور می تواند بستر شفافیت باشد و قاعدتا در فضای قانون گذاری و سیاست گذاری کلان کشور یکسری مشوق هایی به شرکت هایی که در بازار سرمایه پذیرش می گیرند ارائه می شود.
فلفلانی افزود: یکی از این مشوق ها قاعدتا یکسری معافیت های مالیاتی است، یکسری امکاناتی برای تامین مالی و ... است و وقتی شرکتی می خواهد وارد اکوسیستم بازار سرمایه شود و پذیرش بگیرد تا سهام آن شرکت به عموم مردم عرضه شود و تبدیل به سهامی عام شود یکسری الزاماتی که سازمان بورس تعیین کرده است را رعایت کند. 
وی یادآور شد: یکی از این الزامات شفافیت در حوزه مالی است و شرکت ها با توجه به زیرساخت هایی که ایجاد می کنند به سمت شفافیت سوق داده می شوند و در قبال آن می توانند از یکسری معافیت ها بهره مند شوند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: موضوعی که اخیرا مطرح شده بود این بود که این معافیت ها حذف یا کمرنگ شوند که در جلسه مجلس برگزار شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت، قرار بر این شد که آن معافیت ها و مشوق ها همچنان وجود داشته باشد.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه شرکت ها می توانند از قبال شفافیتی که ایجاد می کنند هم در تامین مالی شرکت اتفاق های مثبتی رقم می خورد هم می توانند از یکسری معافیت های مالیاتی هم بهره مند شوند. 

وجود معافیت ها عرضه اولیه ها را در بورس بیشتر می‌کند

فلفلانی گفت: پیش بینی می شود وجود این معافیت ها موجی از افزایش تقاضا در خصوص عرضه اولیه رقم بخورد به این معنا که شرکت ها و بنگاه های اقتصادی علاقمند باشند که سهام شان را در بازار سرمایه کشور عرضه کنند و اگر تابلوی معملات هم در کنار این موضوع رونق داشته باشد فضای نسبتا خوبی حاکم خواهد شد.

الزام‌های مالیاتی،‌ شرکت‌ها را به سمت بورس سوق می‌دهد

وی تاکید کرد: اخیرا شاهد سخت‌گیری‌هایی هم در حوزه مالیات و اداره دارایی بودیم، این موضوع می‌تواند شرکت‌ها را به سمت شفافیت سوق دهد، به نظر می‌رسد بنگاه‌های اقتصادی در حال حاضر به خاطر قوانین مالیاتی کشور ملزم به داشتن یکسری شفافیت‌هایی هستند احتمالا با خود فکر می‌کنند که حالا که این شفافیت‌های مالی را دارند از مزایای آن نیز استفاده کنند، مزایا در صورتی به این بنگاه‌ها اعطا می‌شود که در بازار سرمایه کشور بتوانند سهامشان را عرضه کنند بنابراین این موضوع می‌تواند در بلند مدت موجی را ایجاد کند که شرکت‌ها علاقه‌مند به عرضه سهام در بازار بورس باشند و این موضوع فضای مثبتی را در اکوسیستم اقتصادی کشور رقم بزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • نخستین مرکز مانیتورینگ مراکز معاینه فنی شهر اصفهان راه‌اندازی می‌شود
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی